12/11/2018

Afgestudeerd als verpleegkundige, wat nu?

Je hebt eindelijk je diploma Verpleegkunde op zak en staat te trappelen om aan het werk te gaan. Maar welke arbeidsvorm sluit nu het beste aan bij jou? Er zijn namelijk meerdere manieren om als verpleegkundige aan de slag te gaan. Zo kan je ervoor kiezen om in vast klassiek dienstverband of als projectverpleegkundige te werken. We leggen beide uit en zetten voor jou de verschillen even op een rijtje.

 


Vast klassiek dienstverband

Bij vast klassiek dienstverband teken je als verpleegkundige een vast contract in een bepaalde zorgorganisatie, zoals een ziekenhuis, psychiatrisch centrum, woonzorgcentrum, etc. Je weet op voorhand op welke werkplek en/of afdeling je terecht zal komen en krijgt een vaste stek in het team. Daarbij kan je rekenen op een vast salarispakket, vakantiegeld, eindejaarspremie en een goede regeling wanneer je ziek bent. Een goede zorginstelling zorgt ook voor een goede opleiding van het personeel. Zo bouw je expertise op binnen een bepaald domein binnen de gezondheidszorg.

 

Projectsourcing

Heb je een brede interesse en hou je van afwisseling? Dan is projectsourcing wellicht iets voor jou! Als projectsourcingbedrijf neemt Talent in Motion jou in vaste dienst en word je tewerkgesteld bij één van hun klanten. Dat kan in verschillende zorginstellingen zoals een ziekenhuis, een woonzorgcentrum, thuisverpleging of een bedrijf. Je bent daar telkens voor een specifieke opdracht van gemiddeld 6 maanden aan de slag, waardoor je echt waardevol bent voor een team. Door te proeven van meerdere sectoren, domeinen en diverse organisatieculturen kan je een sterk cv en een mooi netwerk in de zorgsector opbouwen. De afwisseling zorgt bovendien voor een snelle persoonlijke groei en ontwikkeling. Ook zijn er mogelijkheden om door te groeien. Bovenop je vaste salarispakket kan je rekenen op extralegale voordelen zoals een bedrijfswagen met tankkaart. Met je brede expertise en ervaring til je zowel jezelf als zorgorganisaties naar een hoger niveau.

Voor je een keuze maakt, is het dus belangrijk om te bepalen wat jij belangrijk vindt. Wij wensen je alvast heel veel succes!