05/07/2018

Meet de TiM’ers: Kevin De Moor

3 jaar in dienst bij Talent in Motion Healthcare
5e opdracht
Woont in Kortrijk
Trotse en kersverse papa
Werkt momenteel op een project in het ziekenhuis van Halle

 

Hoe startte je carrière bij TiM?
Ik hou van afwisseling. Ik werkte vroeger altijd vast in dienst gedurende 1 of 2 jaar en dan wou ik telkens iets anders. Als ik erover nadenk, deed ik dus toen al wat ik op dit moment bij TiM doe, maar dan nu via éénzelfde werkgever en met meer extralegale voordelen.

Hoe leerde je TiM kennen?
Op een gegeven moment startte er een nieuwe collega op een andere dienst. Zij bleek voor TiM te werken. Omdat het idee om te werken als projectverpleegkundige me wel aansprak, ben ik dat op het internet verder gaan onderzoeken. Ik heb toen – ik moet eerlijk zijn – drie bedrijven vergeleken. TiM leek me het sympathiekst. Dat bleek een juiste indruk.

Wat vind je leuk aan je werk?
Ik vind verandering fijn. Voor mij betekent dat dat ik bij elk nieuw project meestal ook vraag om van dienst te veranderen. Ik vind het ook tof om een ziekenhuis af te wisselen met de thuis- of ouderenzorg.

Je kan dus zelf je voorkeur doorgeven bij TiM?
Dat kan en ze houden daar zeker rekening mee. Het kan soms gebeuren dat je iets verder moet rijden als je echt een bepaalde voorkeur hebt. Dat is nu voor mij de eerste keer het geval. Ik woon in Kortrijk en werk in het ziekenhuis in Halle. Maar ik ben echt een uitzondering in het team. Alle anderen werken veel dichter bij huis.

Halle is toch redelijk ver voor jou he…
Ja, ik doe er een uurtje over. Maar ik heb ook een wagen van de firma, he. Met mijn eigen wagen zou ik dat nooit doen. Als de wagen toch betaald wordt, vind ik dat anders…
Mijn opdracht loopt nu bijna af. Ik heb nog geen voorkeur van dienst of plaats doorgegeven maar omdat ik net papa ben geworden, zou ik nu liever iets dichter bij mijn woonplaats werken.

Wat doe je tussen de opdrachten door?
Meestal sluiten de opdrachten perfect op elkaar aan. Eigenlijk heb ik op drie jaar tijd maar een keer twee dagen thuisgezeten zonder opdracht. Ik vond dat niet erg want dat wordt gewoon doorbetaald ☺. Deze keer ga ik echter een maand vakantie nemen voor ik aan mijn volgende opdracht begin. Dat is ook leuk. Zo heb ik tijd om te genieten van onze baby.

Hoe is je relatie met de collega’s van TiM?
Ik zie mijn verplegende collega’s maar een paar keer per jaar tijdens een TiM-drink, diner of opleiding. Als ik erover nadenk, is dat toch al gauw een zes- of zevental keren want bij TiM organiseren ze echt heel veel voor het team. Toen ik begon, had ik 20 collega’s. Nu zijn we met meer dan 70. En toch zijn ze er bij TiM in geslaagd om de sfeer hetzelfde te houden als in de begintijd. Dat is eigenlijk wel straf, dat moeten allemaal heel toffe mensen zijn (lacht).

En de mensen van administratie en management?
“Die van de bureau”, zoals wij zeggen, hoor ik ook regelmatig. En als ik hen niet bel, dan bellen zij mij wel om eens te vragen hoe het gaat. Ze hebben veel aandacht voor het team en de sfeer. Ik heb echt wel het gevoel dat ze met mij bezig zijn. Ze staan altijd klaar om mijn vragen te beantwoorden en dat waardeer ik. Zelfs als ze niet kunnen antwoorden of als het een negatief antwoord is, dan laten ze weten waarom dat zo is.
Ik vind dat zij eigenlijk ook een uitzonderlijk team vormen. Ze zijn altijd rechtlijnig. Als ze A gezegd hebben is het A en blijft het A. Dat geeft duidelijkheid.

Hoe is dat, werken als projectverpleegkundige?
Je komt natuurlijk altijd terecht in een bestaand team. Vaak denken ze dat je als interim werkt en die hebben blijkbaar niet zo’n goeie naam… Maar na een weekje hebben ze dan door dat ik toch wel wat kan en dat ik langer ga blijven. Zo word ik heel snel in het team opgenomen en word ik als een gelijkwaardige collega beschouwd. Het is ook gewoon leuk om zoveel verschillende mensen te leren kennen. Bovendien maakt alle ervaring die ik nu opdoe me echt zelfzekerder.

Zou je het aanbevelen en aan wie?
Het is een topjob als je van afwisseling houdt. Mocht je dit doen als je vast in dienst bent, zou je al snel de stempel van “jobhopper” krijgen. Nu doe ik gewoon massa’s ervaring op. Ook als schoolverlater is dit een perfecte manier van werken. Als je afstudeert, weet je namelijk niet altijd wat je juist wil doen. Je werkt op veel verschillende plaatsen en doet veel verschillende dingen. Na aan tijdje ontdek je dan wel wat je echt graag doet of wil doen en dan kan je kiezen.

Dank je wel voor het interview en geniet van je lange vakantie binnenkort!