14/05/2019

Meet the TiM’ers: Elisa

Bijna 5 jaar in dienst bij Talent in Motion Healthcare
8ste opdracht
Woont in Izegem
Afgestudeerd in 2009 en nog eens in 2018 (jawel!)
Momenteel actief op een project in AZ Zeno

 

Dag Elisa. Hoe ben je bij Talent in Motion beland?
Wel, vijf jaar geleden  werkte ik op zelfstandige basis. Ik voerde verschillende verpleegkundige opdrachten uit maar viel op een bepaald moment uit door rugproblemen. Hierdoor kreeg ik geen opdrachten meer toegewezen.

Als zelfstandige betekent geen opdracht ook geen inkomen. Gelukkig ben ik niet iemand die bij de pakken blijft zitten. Ik ging onmiddellijk bij Talent in Motion solliciteren. Daar had ik immers al goeie dingen over gehoord. Ik mocht meteen op gesprek. Het klikte meteen én ik kreeg een superinteressant project aangeboden. Sindsdien ben ik weer in loondienst en die zekerheid bevalt me prima.

 

Wat vind je tof aan de job?
Variatie! Ik kom in verschillende ziekenhuizen, ontdek allerlei manieren van werken en ik maak kennis met uiteenlopende persoonlijkheden. Geen enkel project is hetzelfde en dat vind ik heerlijk. Ik vraag ook specifiek om die afwisseling. Ik hou van een uitdaging en ik vind die variatie heel verrijkend.

 

Waarom deed je nog een BanaBa terwijl je werkte bij TiM?
Ik werkte op een bepaald moment op de dienst intensieve zorgen in Blankenberge en ik vond dat supertof. Daarom besloot ik me erin te specialiseren. Ik moest elke donderdag en vrijdag naar de les en werkte toen nachten om die dagen te compenseren. Het waren twee zware jaren maar het was echt de moeite waard. Ik ben heel trots dat ik die BanaBa in Intensieve Zorg en Spoedgevallenzorg behaald heb.

 

Je werkt nu op een project bij AZ Zeno. Da’s een oude bekende, he?
Ja, dat is wel grappig. Ik werkte al zowel bij AZ Zeno in Blankenberge als in Knokke. Door de fusie is dat nu één ziekenhuis geworden. Toen bleek dat ik er meer mensen kende dan de vaste medewerkers, keken ze wel even raar op (lacht).

AZ Zeno had blijkbaar specifiek naar mij gevraagd toen ze via Talent in Motion iemand zochten. Dat geeft een blijk van waardering en dat is echt fijn.

 

Wie zijn voor jou je collega’s?
Mijn vaste collega’s zijn sowieso de TiM’ers. Die zie ik minstens vijf keer per jaar. Meestal is dat op een feestje, een opleiding of een teambuilding. Maar ook op de projecten hangt er altijd een heel hechte teamsfeer. Het zijn gewoon collega’s van iets minder lange duur.

 

Talent in Motion Healthcare is sterk gegroeid de laatste jaren. Hoe merk jij dat?
Toen ik begon, zaten we tijdens een vergadering met ongeveer vijftien mensen aan tafel. Nu zijn we met honderd en vinden we geen tafel meer die groot genoeg is!

Wat ik niet had verwacht is dat de sfeer van toen dezelfde zou blijven. Toen we steeds groter werden, had ik wel schrik dat dat niet het geval zou zijn. Maar de zaakvoerders zijn nog steeds heel toegankelijk. Ik kan altijd bij hen terecht, ook om samen een glaasje te drinken J Ik ben ondertussen natuurlijk ook al een “ancien” he. Het lijkt wel alsof ze familie zijn.

 

Je bent nu ook mentor?
Ik wilde als ancien iets terugdoen voor het bedrijf. Het is wel tof om twee jongere mensen onder mijn vleugels te hebben. Voor hen is het leuk om een aanspreekpunt te hebben. Ik ben iemand die ze goed kennen, waar ze alles aan kunnen vragen en die ook goed begrijpt wat hun job inhoudt.

 

Bovendien ben je medebezielster van “Lief en leed”.
De TiM-collega’s zien elkaar niet dagelijks maar toch zijn we er wel altijd voor elkaar. Enkele jaren geleden kwam het idee om die band nog te versterken. Daarom hebben we het initatief “Lief en leed” opgestart. Met dat clubje kopen we een attentie als er iets belangrijks gebeurt in het privéleven van een collega, zowel bij blijde als droeve gebeurtenissen. Dit staat trouwens helemaal los van het bedrijf want wij betalen die attenties zelf. Ik vind het echt super om te zien en te voelen hoe erg we aan elkaar hangen.

 

Zijn er voor jou nog groeikansen?
Oh ja, ik groei nog steeds. Bij TiM word je echt gestimuleerd om aan jezelf te werken. Daarom deden ze ook niet lastig toen ik tijdens mijn job een extra bachelor wou halen. Dat was voor ‘den bureau’ nochtans niet evident voor de planning. Die geste waardeer ik heel erg.

 

Wat vind je het leukst aan werken bij TiM?
De verbondenheid bij TiM is echt uniek. Ik voel me echt deel van een team en dat had ik nooit verwacht toen ik solliciteerde.

 

En wat vind je minder leuk?
Goh, soms moet je iets verder rijden naar je werk, maar als je dat project graag doet, is dat eigenlijk geen probleem. En als je project je iets minder ligt, dan weet je dat het tijdelijk is.

 

Dank je voor het gesprek!