17/01/2019

Meet the TiM’ers: Eric Laenen

Bijna 2 jaar in dienst bij Talent in Motion Healthcare
4e opdracht
Woont in Geel
Afgestudeerd aan Hivset van Thomas More Kempen
Momenteel actief op een project in het ziekenhuis van Sint-Truiden

Dag Eric. Je bent 55 en werkt nog maar 2 jaar als verpleegkundige: vertel.
Ik was actief in de vleessector als bedrijfsadviseur voor de slagerijen en versafdelingen bij Laurus Spar en Detry in Wallonië. Toen ik 49 was, moest ik op doktersvoorschrift van job veranderen. Ik had een vervangingsinkomen maar ik vond mezelf nog veel te jong om niks meer te doen. Ik probeerde dus een paar andere jobs uit maar ik vond niets dat me echt lag en zag het niet zitten om tot mijn pensioen iets doen dat ik niet leuk vond. Mijn huisarts zag me wel geschikt om in de zorgsector aan de slag te gaan. Dat leek me wel een goed idee. Zo schreef ik me dus in voor een opleiding verpleegkunde.

Hoe was dat op jouw leeftijd?
Ondanks mijn leeftijd moet ik zeggen dat ik echt schrik had om aan de opleiding te beginnen. Zou ik het wel aan kunnen? Ik heb echt alles gegeven. Uiteindelijk werd ik zelfs beschouwd als een strever want ik haalde hoge cijfers. Maar ik deed dat gewoon omdat ik geen punten tekort wou komen!

Verpleegkunde, dat ligt wel ver van de beenhouwerij. Was je vorige job van enig nut?
Ik spreek vier talen. Dat was nodig voor mijn vorige job, maar dat helpt me nu wel bij het Latijnse jargon. En ja, ook in anatomie was ik natuurlijk helemaal thuis.

Hoe kwam je met Talent in Motion Healthcare in contact?
Tijdens mijn stage kwam ik iemand van Talent in Motion tegen die me overtuigde om eens te komen praten. Nog voor ik afstudeerde, ben ik in het hoofdkantoor in Groot-Bijgaarden gaan solliciteren. Mijn eerste sollicitatie ooit! Ze keken even raar op toen ze me als oudere persoon zagen binnenwandelen, maar toen zag een van de directieleden me. Hij kwam meteen uit zijn vergadering want hij kende mij van vroeger. “Ik ben blij dat jij bij ons komt werken!” riep hij. Diezelfde dag nog kreeg ik een aanbod en werd ik uitgenodigd voor het aankomende nieuwjaarsfeest.

Je eerste contact met het team was dus meteen een feestje?
Meer zelfs! De manager sprong daar op een tafel en kondigde me aan als het nieuwste lid van Talent in Motion Healthcare. Ik deed bijna in mijn broek want ik was nog niet eens afgestudeerd. Het enige wat ik kon denken was “wat als ik niet geslaagd ben?”. Gelukkig was dat wel het geval. Ik ben zelfs naar de proclamatie gereden in mijn Talent in Motion-wagen.

Hoe ervaar je je job?
De job is fantastisch! Ik hou van afwisseling. De collega’s bij mijn projecten zien me altijd graag komen en ik ben blij dat ik kan helpen.

Zijn er geen negatieve kanten?
Verpleegtechnisch ben ik helemaal mee maar de meeste zorginstellingen werken steeds meer met softwaretoepassingen. Dat is op mijn leeftijd niet altijd evident. Iedereen heeft een ander pakket en vaak zijn ze er zelf nog niet zo ervaren mee. Als je daar dan wordt ingegooid, is dat soms wel een stevige uitdaging.

Evolueer je nog?
Zeker! Ik doe heel uiteenlopende zaken. Zo ben ik net mentor geworden van drie jonge talenten. Ik vind het tof van hen onder mijn vleugels te kunnen nemen. Daar gaat wel wat tijd naartoe maar ik blijf graag bezig. Daarnaast  zou ik ook nog een postgraduaat willen doen. Kwestie van niet stil te staan.

Zie je je Talent in Motioncollega’s echt als collega’s?
Absoluut! We zien elkaar echt heel vaak, en ook die van “den bureau” zijn fantastisch. Ik wist niet dat bazen ook zo laagdrempelig benaderbaar konden zijn. Ik was het anders gewoon. Als ik ergens mee zit, bel ik direct. Het is nooit te vroeg of te laat; ze zijn er altijd voor mij. Dat geeft me rust. Ik zit daar goed. Ik ben bij iedereen gekend als “den beenhouwer”. Niet meteen de beste connotatie als je verpleegkundige bent maar soit, onder ons moet dat wel kunnen.

Dank je wel voor het interview en nog veel werkvreugde!