10/07/2019

Projectverpleegkundigen voordeliger dan vaste medewerkers

Uit een studie van KPMG* blijkt dat projectverpleegkundigen goedkoper zijn dan vaste verpleegkundigen die verbonden zijn aan een zorginstelling als je rekening houdt met alle kosten, zowel directe als indirecte. Deze studie toont aan dat indirecte kosten, zoals o.a. overuren, vakantiedagen, ziekte, verzekeringen, administratie- en rekruteringskosten een serieuze hap uit het personeelsbudget nemen. Verder moet je rekening houden met een aantal ‘verborgen’ kosten die kunnen leiden tot een hoger verloop- en ziektecijfer. Denk hierbij maar aan niet-productieve arbeidsuren, werkbelasting bij het niet tijdig invullen van vacatures,…

Een tekort aan verpleegkundigen op de afdeling is de grootste en belangrijkste factor om projectverpleegkundigen in te zetten. Gemiddeld vind je op 2 à 3 weken tijd een ervaren projectverpleegkundige die aan de slag kan en onmiddellijk inzetbaar is. De kwaliteit van de zorg voor patiënten en bewoners staat hierbij op de eerste plaats.

Meer weten?

* KPMG’s 2017 U.S. Hospital Nursing Labor Costs Study

 

Getuigenis

Annick Dillen, Business Director bij Talent in Motion Healthcare, erkent de elementen uit de analyse van deze KPMG-studie: “Als je de kost van een vaste medewerker wil vergelijken met de kost van projectverpleging, moet je inderdaad niet alleen rekening houden met de directe personeelskost, maar ook met de indirecte en verborgen kosten. En dan blijkt een projectverpleegkundige voordeliger. Een bijkomend voordeel van projectverpleging is dat deze verpleegkundigen heel wat ervaring en kennis meebrengen en dat zij zich op korte termijn inwerken op de afdeling. Hierdoor verlaagt de werkdruk. Bovendien zorgen wij vanuit Talent in Motion Healthcare voor bijkomende ondersteuning en begeleiding zodat kwaliteit en continuïteit in elk project gegarandeerd is.”