PROJECTSOURCING in de zorgsector

Nergens is de schaarste aan gekwalificeerde mensen zo groot als in de zorgsector. Bovendien zoeken zorginstellingen en ziekenhuizen vooral talenten die kunnen bijdragen aan de visie en strategie van de organisatie.

 

Talent in Motion Healthcare ondersteunt hierbij door het inzetten van ervaren projectverpleegkundigen en leidinggevenden via project sourcing (aanneming van diensten) en dit voor tijdelijke projecten (bv. langdurige afwezigheid bij zwangerschap/ziekte en/of ter overbrugging naar een vaste aanwerving) of voor projecten op maat. Gedurende de duurtijd van het project kan u rekenen op dezelfde persoon.

 

Deze diensten bieden we binnen de zorgsector aan ziekenhuizen, woonzorgcentra, thuiszorg- en wijkgezondheidscentra, zowel voor algemene zorgverlening als voor specialistische diensten. Daarnaast werken we ook samen met interne en externe preventiediensten, labo’s en andere organisaties die tijdelijke ondersteuning kunnen gebruiken van onze projectverpleegkundigen.

 

Continuïteit en kwaliteit

Onze (hoofd)verpleegkundigen voeren projecten van gemiddeld 6 maanden uit. De zorg voor de patiënt én continuïteit staan hierbij steeds centraal.

 

Kwaliteit bieden we door mee te denken met uw organisatie en het formuleren van verbeteringsvoorstellen op basis van de expertise en ervaring van onze projectverpleegkundigen.

 

Ons vooruitstrevend HR-beleid en de focus op lange termijntewerkstelling zorgt er mee voor dat we onze medewerkers voor lange tijd aan ons kunnen binden. Zo garanderen we verder de continuïteit en zijn we in staat om kwalitatieve verpleegkundigen aan te trekken en te behouden.

 

Ons team heeft een gemiddelde anciënniteit van 3,8 jaar, met een gelijke verdeling tussen HBOV en bachelor niveau.

 

Geografische spreiding

Ons Talent in Motion Healthcare team telt meer dan 80 (hoofd)verpleegkundigen. Deze werken mooi gespreid over heel Vlaanderen. Een verdere uitbreiding naar Brussel en Wallonië staat op onze agenda.

 

Selecteren, screenen en opvolgen

We rekruteren steeds in functie van een vaste aanwerving bij Talent in Motion Healthcare. Hierbij screenen we op:

  • verpleegtechnische ervaring en competenties
  • gedragscompetenties zoals flexibiliteit & mobiliteit, hands-on-mentaliteit, goede planning & organisatie skills, stressbestendigheid, leergierigheid en communicatieve vaardigheden
  • match met onze waarden: kwaliteit, integriteit, passie, transparantie & openheid, ownership

 

Wij stellen projectverpleegkundigen voor die we door en door kennen en die een perfecte match zijn met uw organisatie. Bij nieuwe medewerkers garanderen we de kwaliteit op basis van onze grondige screening en referentiecheck.

 

Naast het initiële selectieproces volgen we onze projectverpleegkundigen zeer nauw op tijdens hun projecten en hun loopbaan bij Talent in Motion door o.a. projectevaluaties, performance reviews en een individueel ontwikkelingsplan (o.a. met training, field coaching).