TiM actua | Talent in Motion

TiM actua

X-Care en Talent in Motion slaan de handen in elkaar

GENT/DILBEEK – De afdeling projectsourcing van X-Care en Talent in Motion bundelen hun krachten en smelten samen tot X-Care In Motion, de grootste Belgische dienstverlener in projectsourcing van verpleeg- en zorgkundigen. De nieuwe entiteit kan nu meer dan 220 medewerkers projectmatig inzetten in de zorgsector. Talent in Motion en X-Care zetten hiermee samen het succesvolle […]

Het dagboek van een hoofdverpleegkundige: Gezond roosteren

Hoofdverpleegkundige Lize: “Het is in het belang van onze zorgprofessionals en de diensten die wij bieden, dat we blijven zoeken naar betere manieren van werken. Binnen Talent in Motion delen we graag onze kennis en ervaringen. Zo groeien we als team én als individu. Dat is onze sterkte.”

10 jaar Talent in Motion

In 2010 richtten Mona Hulsmans en Jan Van Cauwelaert Talent in Motion op als specialist in interim-management en executive search. Mona: “Van bij het begin al wilden we niet alleen een service leveren, maar ook een interne cultuur opbouwen met eigen mensen, die ons samenhoudt.” Het doel was duidelijk, maar de beginjaren waren moeilijk, door de financiële crisis toen.

Dag van de Verpleegkundige

Op de Dag van de Verpleegkundige zetten we met veel plezier al onze werknemers in de (virtuele) bloemetjes. Ze zijn de helden van onze organisatie en nu meer dan ooit ook die van onze samenleving.

Subsidie voor externe managementondersteuning bij corona-uitbraak

Tal van woonzorgcentra en andere residentiële zorgorganisaties staan door Covid-19 voor enorme uitdagingen. Zeker als er een uitbraak van het virus heeft plaatsgevonden, lukt het vaak niet om de operationele organisatie onder controle te houden binnen hun normale personeels- en managementsomkadering.

Werken als projectverpleegkundige?

Interesse om te werken als projectverpleegkundige? Ook tijdens de coronacrisis blijven wij ons team uitbreiden met nieuwe helden in de zorg.

Samen sterk tegen corona

2020 is het jaar van de verpleegkundige en verloskundige. En vandaag, op Wereldgezondheidsdag, zetten we dit extra in de kijker.

Aangepaste sollicitatieprocedure

Interesse in een rol als projectverpleegkundige? De zorg heeft jou hard nodig. Ook tijdens de coronacrisis blijven wij daarom ons team verder uitbreiden. Klik hier om onze vacatures te raadplegen.

Deze gezondheidscrisis heeft een grote impact op ons allemaal, dus ook op ons sollicitatieproces.

Great Place to Work 2020 en nu ook Best Workplace

Voor het tweede jaar op rij kunnen we ons officieel een fantastische werkplek noemen! Meer zelfs, dit jaar staan we in de top 10, wat de titel van Best Workplace™ oplevert. We zijn bijzonder fier op deze erkenning. Het is het resultaat van onze continue inzet om al onze TiM’ers zowel groeikansen, leermomenten als fijne meetings te bieden.

Great Place to Work® 2020

Talent in Motion is opnieuw opgenomen in de longlist van het Great Place to Work® Institute voor 2020. Met een reeks slimme innovaties doen we er alvast alles aan om onze medewerkers optimaal te begeleiden en groeikansen te bieden. Fingers crossed!

Innovatie: een zorgteam van Talent in Motion

Om blijvend in te spelen op de noden van de markt, houdt Talent in Motion Healthcare steeds een vinger aan de pols bij klanten. Dit leidde tot de lancering van volgende innovatie: klanten kunnen nu ook steunen op een volledig team van projectverpleegkundigen. Voor ons de ideale oplossing op het juiste moment, vertelt Ellen Sintobin, zorgmanager van AZ Groeninge.

Verpleging in beweging: Talent in Motion zet in op fietsmobiliteit voor Leuvense studenten

Al 25 jaar werkt Velo vzw uit Leuven aan basismobiliteit met de fiets voor iedereen. Ook onder de Leuvense studenten is de sociaal-ecologische onderneming een welbekend begrip. Dankzij onze eerste succesvolle samenwerking met Velo vzw kunnen 100 verpleegkundestudenten het komende academiejaar gratis gebruik maken van een gloednieuwe fiets.

Technologische ontwikkelingen verhogen de druk op verpleegkundigen

Op elk forum over de zorgsector gonst het van de interessante uiteenzettingen over de uitdagingen waar de sector voor staat: fusies en netwerkvorming, digitale transformatie en technologische innovatie, … in combinatie met beperkte financiële middelen en tekort aan personeel.

Projectverpleegkundigen voordeliger dan vaste medewerkers

Uit een studie van KPMG* blijkt dat projectverpleegkundigen goedkoper zijn dan vaste verpleegkundigen die verbonden zijn aan een zorginstelling als je rekening houdt met alle kosten, zowel directe als indirecte. Deze studie toont aan dat indirecte kosten, zoals o.a. overuren, vakantiedagen, ziekte, verzekeringen, administratie- en rekruteringskosten een serieuze hap uit het personeelsbudget nemen.

Nood aan tijdelijke management ondersteuning bij toekomstige HR projecten

Joris, één van onze management experten, biedt advies en ondersteuning op het vlak van Human Resources in de zorgsector. Hij stelt zich graag aan u voor!

Talent in Motion behaalt certificaat Great Place to Work®

Wij zijn enorm verheugd en fier te kunnen aankondigen dat Talent in Motion Healthcare het certificaat Great Place to Work® heeft behaald. Dit werd vanavond in de Docks Dome Event Hall bekend gemaakt door het Great Place to Work® Institute, dat jaarlijks onderzoek voert naar de beste werkplekken in België. Hiermee krijgt ons bedrijf een bekroning voor goed werkgeverschap.

Talent in Motion genomineerd voor Trends Gazellen 2019

Met trots kondigen we aan dat Talent in Motion genomineerd werd en de 6de plaats behaalde voor Trends Gazellen 2019 in de categorie kleine bedrijven voor de provincie Vlaams-Brabant. Talent in Motion wordt zo bekroond voor zijn positieve invloed op het economische landschap in de regio.

Opleiding

“In motion” slaat bij ons niet alleen op het feit dat je mobiel bent, maar betekent ook dat je carrière in een stroomversnelling terechtkomt, dat je persoonlijke groei en technische expertise piekt. Daarom hechten we veel belang aan opleiding.

Word jij onze volgende TIM’er?