10 jaar Talent in Motion | Talent in Motion

10 jaar Talent in Motion

In 2010 richtten Mona Hulsmans en Jan Van Cauwelaert Talent in Motion op als specialist in interim-management en executive search. Mona: “Van bij het begin al wilden we niet alleen een service leveren, maar ook een interne cultuur opbouwen met eigen mensen, die ons samenhoudt.” Het doel was duidelijk, maar de beginjaren waren moeilijk, door de financiële crisis toen.

Eind 2011 kwam de focus op de toekomstbestendige zorgsector te liggen. Omdat ze echt het verschil wilden maken met mensen met wie ze een sterke band konden opbouwen, zette Talent in Motion in op projectverpleging.

Erkenning door klanten en medewerkers

Vanaf 2015 kwam het bedrijf in een groeiversnelling terecht. De bewuste strategische keuzes begonnen hun vruchten af te werpen. De meerwaarde voor zowel medewerkers als klanten werd almaar duidelijker. Jan: "Dat onze klanten erkennen dat onze cultuur ook voor hen een verschil maakt en ons onderscheidt van onze concurrenten, is een geweldige erkenning." Mona ziet hetzelfde vanuit hr: "40% van onze mensen komt vandaag bij ons aankloppen via de medewerkers. Een heel mooi cijfer, dat toont dat onze mensen zich goed voelen bij onze aanpak. Ons certificaat van Great Place To Work bewijst dat ook."

Uitzonderlijke periode

Anno 2019 focust Talent in Motion zich enkel nog op de zorgsector. Nergens is de schaarste aan gekwalificeerde mensen zo groot als in de gezondheidszorg. Bovendien zoeken zorginstellingen en ziekenhuizen vooral mensen die meteen kunnen bijdragen aan de organisatie. Talent in Motion is trots om hierin te kunnen helpen door het inzetten van ervaren projectverpleegkundigen en interim-managers in zorg. Jan: "We leven in een uitzonderlijke periode. Iedereen is zich nu weer bewust van hoe belangrijk onze zorgsector is. Het feit dat wij eraan bijdragen om die sector beter en kwalitatief te ondersteunen, geeft erg veel voldoening."

Terug naar nieuws