Het Zorgteam: een innovatie van Talent in Motion | Talent in Motion

Innovatie: een zorgteam van Talent in Motion

Om blijvend in te spelen op de noden van de markt, houdt Talent in Motion Healthcare steeds een vinger aan de pols bij klanten. Dit leidde tot de lancering van volgende innovatie: klanten kunnen nu ook steunen op een volledig team van projectverpleegkundigen. Voor ons de ideale oplossing op het juiste moment, vertelt Ellen Sintobin, zorgmanager van AZ Groeninge.

 

“2018 was het eerste jaar waarin AZ Groeninge een winterafdeling opende. Om dit initiatief te ondersteunen werd er een team samengesteld met interne en externe verpleegkundigen. Bij de externen kozen we voor een zorgteam van maar liefst drie verpleegkundigen van Talent in Motion Healthcare.

 

Al in september werden de eerste vergaderingen over de aanpak belegd. We stelden dertig extra bedden ter beschikking en lieten het team de aanpak volledig zelf bepalen. Het team van Talent in Motion Healthcare bestond uit verpleegkundigen die écht hun schouders onder dit project wilden zetten en die gemotiveerd waren om hier samen een succes van te maken.   Als je een nieuwe dienst opstart moet je kunnen terugplooien op ervaring en daarin was het Talent in Motion Zorgteam een welgekomen hulp. De drie medewerkers hadden elk al heel wat projecten bij diverse ziekenhuizen gedaan en konden uit deze ervaring putten om samen met ons de ideale manier van werken en communiceren vorm te geven.  De winterafdeling is mede daarom geen kopie geworden van een bestaande AZ Groeninge dienst maar iets compleet nieuws.  Met succes.

 

Na de kerstvakantie gingen we officieel open. Dat ging zelfs gepaard met een ceremonieel moment van lintjes knippen. De sfeer in het winterteam zat vanaf het begin goed en we draaiden binnen de week op volle toeren. Het leek alsof het een team was van verpleegkundigen die al jaren op elkaar waren ingespeeld.  De bestaande afdelingen van het ziekenhuis waren tevreden met het initiatief want ze werden een pak minder belast.  Meer nog, iedereen in het ziekenhuis was nieuwsgierig en volgde de winterafdeling en de aanpak ervan op de voet. Het is dan ook een unicum om een dienst van nul op te starten.

 

Alles bleef op wieltjes lopen tot bij de sluiting, een week voor de paasvakantie. De eerste winterafdeling werd op de laatste dag afgesloten met taart. Er volgde een goede evaluatie van zowel de externe als de interne teamleden. De conclusie was dat iedereen hard gewerkt had, dat de winterafdeling 2020 een zekerheid was en een week langer zal openblijven, tot de laatste dag voor de paasvakantie.

 

De interne mensen vervoegden opnieuw de collega’s van hun afdeling en gingen met die unieke ervaring en frisse aanpak weer aan de slag op hun gewone dienst zodat het effect van deze tijdelijke afdeling uitdeinde naar heel AZ Groeninge.  En de projectverpleegkundigen van Talent in Motion Healthcare vertrokken alweer met hun bagage naar hun volgend project en uitdaging.  Iedereen kijkt ondertussen uit naar de editie 2020. Er is ondertussen zelfs een interne Facebookpagina gemaakt die aftelt naar de volgende winterafdeling.”

Terug naar nieuws