Verpleging in beweging: Talent in Motion zet in op fietsmobiliteit voor Leuvense studenten | Talent in Motion

Verpleging in beweging: Talent in Motion zet in op fietsmobiliteit voor Leuvense studenten

Al 25 jaar werkt Velo vzw uit Leuven aan basismobiliteit met de fiets voor iedereen. Ook onder de Leuvense studenten is de sociaal-ecologische onderneming een welbekend begrip. Dankzij onze eerste succesvolle samenwerking met Velo vzw kunnen 100 verpleegkundestudenten het komende academiejaar gratis gebruik maken van een gloednieuwe fiets.

We durven te spreken van een succesvolle lancering van dit pilootproject want we ontvingen meteen na de bekendmaking meer dan 100 registraties voor deze nieuwe bedrijfsfietsen. De gelukkige winnaars konden hun fiets ophalen bij Velo vzw op dinsdag 17 en woensdag 18 september waarbij ze feestelijk onthaald werden door onze foodtruck.

Het ‘verpleging in beweging’- initiatief is bedoeld om het concept projectverpleging beter bekend te maken bij de studenten. Vele jonge verpleegkundigen zitten niet meer te wachten op een vaste baan op één en dezelfde plaats. De verpleegkundigen van vandaag willen graag hun ervaring, kennis en kunde verruimen en rouleren liever tussen verschillende afdelingen en zorgorganisaties. Projectverpleging biedt dan een mooie uitkomst. Via uiteenlopende projecten in ziekenhuizen, woonzorgcentra en binnen de thuiszorg bouw je als verpleegkundige immers meer en sneller ervaring op. In een veranderende zorgsector is levenslang leren van cruciaal belang.

Vandaag bestaat ons team uit meer dan 100 projectverpleegkundigen in vaste dienst die steeds in beweging zijn. Enerzijds letterlijk door de verplaatsingen naar de joblocatie, anderzijds figuurlijk omdat ze dankzij verschillende ervaringen sneller vooruitkomen in hun carrière.

Velo vzw bleek de ideale partner om dit initiatief op te zetten. Als specialist in fietsmobiliteit beschikt Velo over de expertise en middelen om het administratieve en logistieke luik voor hun rekening te nemen. Bovendien zijn we erg trots dat we hiermee een onderneming steunen die opleidingskansen, werkervaring en tewerkstelling biedt aan diverse groepen uit de samenleving die moeilijk toegang hebben tot de arbeidsmarkt. Als bedrijf hebben we immers een belangrijke maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen.

Terug naar nieuws