MEET DE TIM’ERS: LIEN | Talent in Motion

MEET DE TIM’ERS: LIEN

In oktober 2020 ben ik drie jaar in dienst bij Talent in Motion en dit jaar ben ik gestart op mijn vierde project. Ik vind het leuk dat al mijn projecten lang duren, want zo krijg ik de kans mij volledig te ontwikkelen op een nieuwe dienst en leer ik het meeste bij.

3e jaar in dienst bij Talent in Motion

Woont in Wechelderzande

In verwachting van haar eerste kindje

Momenteel actief op een project in AZ Monica Deurne op Cardio en Gastro-Entero

 

Dag Lien, stel jezelf eens voor.

In oktober 2020 ben ik drie jaar in dienst bij Talent in Motion en dit jaar ben ik gestart op mijn vierde project. Ik vind het leuk dat al mijn projecten lang duren, want zo krijg ik de kans mij volledig te ontwikkelen op een nieuwe dienst en leer ik het meeste bij. Als je van school komt, dan ken je veel theorie, maar je praktijkervaring is nog beperkt. Dankzij deze projecten bouw ik constant nieuwe kennis en ervaring op.

 

Als student ontdekte je de mogelijkheden van projectverpleegkunde.

Tijdens het 2e jaar van mijn opleiding verpleegkunde stelde een externe gastspreker het concept ‘projectverpleegkunde’ voor. Projectverpleging geeft je de kans je eigen voorkeuren te ontdekken. Toen ik afstudeerde wist ik nog niet wat ik precies wou doen en via de VDAB kwam ik in contact met Talent in Motion. De eerste babbel verliep meteen heel vlot en overtuigde mij om voor deze uitdaging te kiezen. Zo startte ik drie jaar geleden als schoolverlater bij Talent in Motion.

 

Je was meteen overtuigd van een job bij Talent in Motion?

Ik voelde meteen een klik tussen mezelf en ‘den bureau’. Ze begrepen mijn verhaal en namen de tijd om hun werking en verwachtingen duidelijk te maken. Ook de mogelijkheden tot opleiding en begeleiding stelden mij meteen gerust. Dat gaf mij zekerheid vanaf het eerste gesprek. De familiale band tussen alle collega’s was voor mij een extra pluspunt. Bij Talent in Motion staat iedereen klaar voor iedereen.

 

Wat zijn voor jou de bijzonderste motivaties om aan de slag te gaan als projectverpleegkundige?

Projectverpleegkunde is en blijft een uitdaging. Toch is het voor mij een van de mooiste beroepen ter wereld. Het blijft spannend, omdat je vaak verandert van project en opnieuw nieuwe collega’s ontmoet. Van projectverpleegkundigen wordt verwacht dat ze zich snel kunnen aanpassen aan nieuwe situaties en van nature leergierig zijn. Zo vind ik het zelf fijn om op basis van mijn kennis en ervaring de werking op nieuwe projecten te optimaliseren. Dankzij je eigen bedrijfswagen geraak je altijd vlot op je project. Dat is een leuke extra.

 

Voor de twijfelaars: “ben ik geschikt voor projectverpleegkunde?”

Projectverpleegkunde is een spannende job en je bent pas zeker van je stuk als je het probeert. Wie leergierig is en graag nieuwe dingen blijft ontdekken, zal zich goed voelen in deze job. Ook wie zelfstandig is heeft een streepje voor. Want je komt altijd in aanraking met nieuwe collega’s. Die zelfstandigheid kan ook groeien. Zo word je altijd goed begeleid bij de opstart van nieuwe projecten, ga je samen op gesprek bij de klant en kan je altijd op ‘den bureau’ terecht met vragen of problemen.

Wie nog twijfelt kan zichzelf de vraag stellen: ben je flexibel en leer je graag? Wil je veel ervaring opdoen en ontdekken op welke dienst je jezelf ziet werken op lange termijn? Dan is projectverpleegkunde iets voor jou!

 

Bij Talent in Motion staat meter- en peterschap centraal. Toch?

Op dit moment heb ik zelf nog niet de functie van meter. Toch ondersteunen we elkaar. Mijn nieuwe project startte ik samen met een nieuwkomer. Als ‘ancienne’ bij Talent in Motion is het vanzelfsprekend dat ik nieuwe collega’s help en ondersteun. Zo zoek ik graag mee naar oplossingen voor problemen en vind ik het fijn dat collega’s bij mij komen aankloppen met bezorgdheden en vragen.

Als projectverpleegkundige bij Talent in Motion kan je op elk moment bij iemand terecht. Er wordt oprecht geluisterd wanneer je je hart wilt luchten. Je kan altijd bellen als je met iets zit en de drempel naar de mensen die boven je staan is niet groot. Dat vind ik zelf een groot pluspunt. De vaste verpleegkundigen op mijn projecten durven mij hierom wel eens benijden. Bij Talent in Motion ben je geen nummer of de zoveelste in de rij. Je wordt echt gezien als mens en waardevolle collega.

 

Welk mooi moment tijdens je carrière bij Talent in Motion zal jou voor altijd bijblijven?

Wat me tot nu toe het meeste is bijgebleven is de nieuwjaarsreceptie van twee jaar geleden. Toen mochten de partners mee, en dus ook mijn man. Op het feestje was mijn man aangenaam verrast van door de samenhorigheid en teamsfeer die je duidelijk kon voelen. Als collega’s bij Talent in Motion zien we elkaar niet zoveel, maar toch heerst er een sterke solidariteit. Je hangt zodanig aan elkaar omdat je allemaal sociaal bent, dezelfde job uitoefent en gemeenschappelijke situaties ervaart. Dat die teamgeest en eensgezindheid opvalt voor mensen die buiten onze organisatie staan, is een mooi compliment voor Talent in Motion en al onze projectverpleegkundigen.

Alle referenties