MEET DE TIM’ERS: LIZE SCHRAEPEN | Talent in Motion

MEET DE TIM’ERS: LIZE SCHRAEPEN

Sinds 2015 is Lize een overtuigde TiM’er. Vooral de persoonlijke begeleiding en ontwikkelingskansen spreken haar aan. “Ik ben intussen ook mentor geworden voor nieuwe collega’s.”

3 jaar in dienst bij Talent in Motion Healthcare
7e opdracht
Woont in Beringen
Alumnus Bachelor Verpleegkunde Thomas More Lier (momenteel nog masterstudent)
Momenteel actief op een project bij een WZC in Rotselaar

 

Dag Lize. Hoe startte je carrière?
Tijdens mijn stage was het mij duidelijk geworden dat de afwisseling tussen de verschillende jobmogelijkheden als verpleegkundige en de verschillende onderdelen van de gezondheidszorg mij echt aansprak. Als beginnende verpleegkundige wilde ik vooral veel leren en ging ik bewust de uitdaging aan om mezelf op verschillende vlakken verder te kunnen ontplooien.

Hoe was je eerste contact met Talent in Motion Healthcare?
Bij je eerste sollicitatie ben je altijd wat zenuwachtig natuurlijk maar ik werd onmiddellijk gerustgesteld. Ze waren daar echt geïnteresseerd in mij als persoon en mijn drijfveren, ambities en passie voor de job. Er hing een familiale sfeer waardoor ik me tijdens dat eerste gesprek eigenlijk al een beetje thuis voelde.

Waarom koos je uiteindelijk voor Talent in Motion Healthcare?
Ik had uiteraard nog andere sollicitatiegesprekken maar koos voor een rol als projectverpleegkundige bij TiM omwille van de afwisseling, de doorgroeimogelijkheden, de sterke ondersteuning van de leidinggevende en de individuele aanpak. Het is nog steeds zo dat we gesprekken voeren over wat ik wil bereiken. Ik ben fan van dat persoonlijke. Zozeer zelfs dat ik binnen TiM nu ook mentor geworden ben om nieuwe collega’s te helpen om een goede start te nemen bij ons. Ik begeleid hen graag tijdens hun eerste jaar bij TiM zodat ze weten bij wie ze terecht kunnen en snel hun draai vinden in de job en onze organisatie.

Hoe is je carrière sinds de start geëvolueerd?
Na 2,5 jaar kreeg ik de kans om als teamleider een project uit te voeren. Momenteel zit ik op een tweede project waarbij ik al vijf maanden leiding geef aan een team van 13 personen. Door het projectmatige werken kom je in contact met verschillende collega’s, wat echt een verrijking is om nieuwe werkwijzen te leren kennen en je kennis verder uit te bouwen. Dit helpt dan weer om verder te groeien in een leidinggevende functie. Tegelijkertijd volg ik ook een masteropleiding in verpleeg- en vroedkunde.

Kan je die master combineren met werken?
Het is soms zwaar maar ik heb bewust voor deze combinatie gekozen omdat het erg leerrijk is en ik de theorie als leidinggevende meteen kan toepassen in de praktijk. Ik ga één dag per week naar school en na de werkuren studeer en werk ik thuis aan opdrachten. Ik haal veel motivatie uit het feit dat mijn opleiding mij helpt evolueren op de werkvloer.

Word je echt als “externe” bekeken op je projecten?
We zijn geen interimmers die komen en gaan. Als verpleegkundigen bij TiM blijven we altijd gedurende langere periodes en dus nemen we ook de moeite om een organisatie en de medewerkers goed te leren kennen. Op deze manier kunnen we ons goed inwerken en willen we een meerwaarde bieden aan onze klanten. Bovendien zijn de collega’s op het project zelf vaak heel blij met een verpleegkundige die voor enkele maanden hulp komt bieden. Op die manier kunnen we samen zorgen voor een verbeterde kwalitatieve zorg van patiënten en werkbelasting voor collega’s.

Wie zijn je collega’s?
Ik heb eigenlijk twee soorten collega’s. Enerzijds zijn er de medewerkers van het project waarvan ik ontzettend veel bijleer. Anderzijds heb ik de collega’s van TiM, zowel de andere verpleegkundigen als de mensen van het kantoor.

Wat maakt TiM voor jou uniek?
Na elke project volgt er een evaluatie samen met de klant en daar leer je uit.
Bij TiM hangt ook een supersfeer. We hebben regelmatig events met de hele bende of kleinere regionale groepen. Collega’s die in elkaars buurt wonen, bellen elkaar wel eens op of gaan samen uit eten etc. Een aantal collega’s zijn ook echte vrienden geworden.

Ondanks dat TIM heel fel gegroeid is en ik zelfs niet meer iedereen ken, zijn we die familiale sfeer van op mijn sollicitatie nog altijd niet verloren en dat is super.

Dank je wel voor het interview en veel succes met je master!

Alle referenties