MEET THE TIM’ERS: MAARTEN BLOMME | Talent in Motion

MEET THE TIM’ERS: MAARTEN BLOMME

Ook in dienst sinds 2015, en vandaag niet alleen een gewaardeerde projectverpleegkundige, maar ook bewegingscoach. “Aangezien ik het gewoon ben om er direct in te vliegen, is mijn aanwezigheid direct voelbaar op een nieuwe dienst.”

3 jaar in dienst bij Talent in Motion Healthcare
9e opdracht
Woont in Roeselare
Ex-student Vives Roeselare
Momenteel actief op een project in een ziekenhuis in West-Vlaanderen

Dag Maarten. Hoe kwam je bij Talent in Motion Healthcare terecht?
Ik was al aan het werk als verpleegkundige toen ik via een kennis het concept ‘projectverpleegkunde’ leerde kennen. Mijn toenmalige job was op zich al heel afwisselend – ik werkte namelijk op een dienst die heel uitdagend en divers was – maar ik was er wel voor te vinden dat dit bij projectverpleging nog een stapje verder gaat. Daarop besloot ik om eens vrijblijvend op gesprek te gaan bij de mensen van Talent in Motion en voilà.

Je tekende meteen bij Talent in Motion Healthcare?
Ja, eigenlijk heb ik nooit met een andere partij gesproken. Ik voelde me daar zo welkom en wat ze zeiden, sprak me heel erg aan. Ik werd ook zo persoonlijk benaderd dat ik gewoon voelde dat ik daar goed zou zitten. Dat eerste gesprek ging echt over mij en wat ik wou. Ik vond dat een heel positief punt!

Wat vind je leuk aan je job als projectverpleegkundige?
De afwisseling. Je kan zoveel dingen doen op zo’n korte tijd dat je enorm snel vooruit gaat in je job. Ik heb tijdens negen opdrachten op zes verschillende afdelingen gewerkt. Dat is vaak meer dan wat de gemiddelde verpleegkundige in heel zijn of haar carrière kan doen. Je hebt bovendien ook nog de keuze tussen ziekenhuizen, thuisverpleging of een WZC. Ook dat zorgt telkens weer voor variatie in mijn job.

Heb je ooit iets anders gedaan dan werken in een ziekenhuis?
Ja, vorig jaar heb ik gevraagd of ik eens thuisverpleging mocht proberen. Ik kende dat niet en rondrijden met de auto sprak me wel aan. Uiteindelijk bleek het project toch niks voor mij omdat het technische aspect van verpleging me beter ligt. Alhoewel er veel verschillende pathologieën zijn, was deze opdracht toch niet echt mijn ding. Het voordeel is natuurlijk dat je weet dat je een paar maanden later weer iets anders kan doen. Je raakt dus zeker niet gefrustreerd. Integendeel, je weet steeds beter wat je wel en niet wil.

Voel je je welkom als je een nieuw project start?
Ja, enorm. Mijn collega’s bij de klant zijn erg blij met mijn komst want ik maak hun werk minder zwaar. Dat wordt enorm gewaardeerd. Aangezien ik het gewoon ben en de ervaring heb om er direct in te vliegen, is het effect van mijn aanwezigheid direct voelbaar op de dienst. Al die ervaring maakt me ook zelfzekerder. Ik weet wat ik kan bijdragen tijdens mijn verschillende projecten en dat wordt bevestigd door de opdrachtgever. Ik werd al meermaals opnieuw gevraagd door opdrachtgevers voor andere projecten. Dat voelt goed.

Groei je nog in je job?
Ik groei nog in mijn job maar ook op persoonlijk vlak heb ik me sterk kunnen ontwikkelen. Ik werk voortdurend met nieuwe mensen en dat zorgt ervoor dat ik intussen heel goed met verschillende types mensen om kan. Dat is zeker belangrijk in mijn job maar maakt ook mijn persoonlijke leven aangenamer.

Hoe zie je jouw rol bij Talent in Motion Healthcare evolueren?
Ik ben ondertussen mentor en bewegingscoach voor de eigen TiM-collega’s. Als mentor neem ik elk jaar twee starters onder mijn vleugels. Ik begeleid hen en ze mogen me alles vragen of vertellen wanneer ze ergens mee zitten. Vanuit mijn eigen ervaring probeer ik hen dan te helpen en advies te geven.

Het “bewegingscoach” concept komt voort uit een idee dat ik gelanceerd heb. Ik vroeg aan de medewerkers van “den bureau” of we niet meer konden werken rond gezondheid en beweging onder de collega’s. Ze stonden daar meteen voor open en zo werd ik ook bewegingscoach! Het afgelopen jaar namen we met een aantal collega’s deel aan de Warmathon, de Strong Viking Obstacle Run en de Fietsdodentocht te Bornem. Binnenkort is er opnieuw ‘De Warmste Week’ van Studio Brussel en nemen we deel aan de Warmathons in zowel Leuven als Gent. Ik regel de praktische kant en Talent in Motion voorziet onze truitjes, drinkbussen en meer van die zaken. Je voelt je echt gesteund, zeker omdat de mensen van “den bureau” ook tijd maken om mee te doen met deze activiteiten!

Dank je wel voor het interview en veel succes tijdens de Warmathons!

Alle referenties