FAQ | Talent in Motion

FAQ

Veelgestelde vragen

+ Wat is het verschil tussen een interim-verpleegkundige en een projectverpleegkundige?

Stel: je zoekt als zorgorganisatie een verpleegkundige voor een tijdelijke vervanging. Bijvoorbeeld omdat een van je vaste verpleegkundigen zwanger is of langdurig afwezig door een ernstige ziekte. Misschien denk je dan in de eerste plaats aan een interim-verpleegkundige? Dat betekent echter dat je volledig zelf instaat voor de begeleiding. Je bent ook niet zeker dat je diezelfde verpleegkundige tijdens de hele duur van de vervanging kan behouden (misschien vindt hij/zij intussen elders vast werk?).

Dat is bij projectverpleging helemaal anders. Onze TiM’ers zijn bij ons in vaste loondienst en zijn het gewoon om zelfstandig op projecten te werken van enkele maanden. Ze hebben meestal al een rijke ervaringsachtergrond. Bovendien worden ze intensief door ons begeleid en verder opgeleid, in diverse disciplines. Juist door die enorme afwisseling zijn ze heel gemotiveerd en doen ze hun job nog altijd met evenveel passie als in het begin.

Meer weten over projectverpleging 

+ Je bent als zorgorganisatie koortsachtig op zoek naar verpleegkundigen maar krijgt je vacatures niet ingevuld. Wat zijn je opties?

Wellicht heb je al een uitzendkantoor gecontacteerd, op zoek naar interim-verpleegkundigen. Misschien zocht je ook al naar een zelfstandige verpleegkundige (freelancer). Maar heb je ook al projectverpleging overwogen, in afwachting van een vaste aanwerving?

Projectverpleging betekent dat ervaren (hoofd)verpleegkundigen met de juiste expertise tijdelijk diensten komen uitvoeren in jouw zorgorganisatie. Talent in Motion voert de verpleegkundige diensten dan zelf uit voor jou. In ons geval worden de verpleegkundigen bovendien ondersteund door innoverende begeleidingstrajecten en regelmatige opleidingen. Je zal merken dat ze door hun ervaring en interpersoonlijke kwaliteiten direct een positieve impact hebben op jouw zorgteam. Zo koop je tijd om een geschikte vaste verpleegkundige te vinden.

Meer weten over Talent in Motion 

+ Help, een tijdelijke piek in de opnames! Wat kan je doen als zorgorganisatie?

Elke zorginstelling maakt het regelmatig mee. Vooral in de winter zijn er vaak meer opnames dan gewoonlijk. Sommige ziekenhuizen richten dan een tijdelijke, aparte winterafdeling in. Maar hoe beman je die?

Talent in Motion heeft speciaal voor dit soort situaties het TiM Zorgteam in het leven geroepen. Zo’n team bestaat uit ervaren projectverpleegkundigen, eventueel onder leiding van een hoofdverpleegkundige. Ze kunnen volledig zelfstandig een nieuwe of tijdelijke dienst bemannen, al dan niet in samenwerking met vaste medewerkers.

Meer weten over dit Zorgteam en andere innovaties

+ Ik zoek een interim-manager, maar wel met ervaring in de zorgsector. Waar vind ik die?

Is je verpleegkundig directeur enkele maanden buiten strijd? Heeft je facility manager besloten de pauzeknop in te drukken om een wereldreis te maken? Wil je een digitaliseringstraject implementeren binnen jouw zorgorganisatie? Dan heb je nood aan een interim-manager of projectmanager. OK, je kan de traditionele kanalen volgen, zoals HR-bureaus. Maar krijg je dan ook iemand met ervaring in de zorg?

Talent in Motion beschikt over een breed netwerk van interim-managers die wél een passie hebben voor zorgkwaliteit en -continuïteit. Van directiefuncties tot managementprofielen in ondersteunende diensten.

Meer weten over onze tijdelijke (zorg)managers

+ Je bent pas afgestudeerd als verpleegkundige. En nu? Welke richting wil je uit?

Kies je voor een algemeen ziekenhuis? Maar op welke afdeling dan wel? Of toch eerder voor thuiszorg? Of misschien een revalidatiecentrum, woonzorg- of wijkgezondheidscentrum? Of de preventiedienst in een groot bedrijf? Tja, niet eenvoudig als je nog niet exact weet waar je passie ligt.

Talent in Motion geeft je een brede kijk op je carrièremogelijkheden. Je krijgt de kans om heel veel ervaring op te doen op verschillende locaties en diensten als projectverpleegkundige. Je leert heel snel bij tijdens tijdelijke opdrachten van enkele maanden, terwijl je toch bij ons in vaste loondienst bent. Zo kom je er al gauw achter waar je het meest voldoening haalt uit je job. Talent in Motion houdt rekening met je voorkeuren en sterktes zonder de afwisseling te verliezen. Dat zijn vier vliegen in één klap: je volgt je hart, het blijft een job vol uitdagingen, je geniet van onze bijkomende opleidingen en werkt telkens ergens bij jou in de regio.

Bekijk onze vacatures

+ Je bent verpleegkundige én ambitieus. Hoe verhoog je jouw carrièrekansen?

De beste manier om doorgroeimogelijkheden te creëren, is veel ervaring opdoen in diverse zorgomgevingen, in combinatie met bijkomende opleidingen. Talent in Motion zorgt voor beide.

Als projectverpleegkundige kom je op diverse diensten terecht, in diverse zorgorganisaties (ziekenhuizen, woonzorgcentra, thuiszorgorganisaties, psychiatrische ziekenhuizen enz.). Zo krijg je massa’s leerkansen. Bovendien bieden we jou innovatieve begeleidingstrajecten, zoals field coaching of kennisdeling via referentieverpleegkundigen. Twee keer per jaar volg je ook een namiddag opleiding over onderwerpen naar keuze. Zo groei je zienderogen en verbreed je jouw carrièremogelijkheden.

Meer weten over jouw voordelen en groeimogelijkheden

+ Je hebt een passie voor zorg, maar wilt absoluut geen routinejob. Zoek je dan best naar tijdelijke contracten? Of is er een alternatief?

Er is zeker een alternatief! En dat heet projectverpleging. Je voert dan telkens tijdelijke projecten uit, van enkele maanden tot een jaar, maar wel met een vast contract. Veel afwisseling én zekerheid in één dus. Kan het nog mooier? Euh, eigenlijk wel. Want bij Talent in Motion krijg je er ook nog eens persoonlijke begeleiding, opleidingskansen, veel fun én een bedrijfswagen met tankkaart bij.

Gedaan dus met zoeken naar ‘tijdelijke vacature verpleegkundige’ of ‘contract bepaalde duur’. Neem je loopbaan in handen en join our team.

Meer weten over Talent in Motion

+ Je bent (zorg)manager, maar valt tussen opdrachten. Zoek je opnieuw een vaste job, of is er een andere optie?

Die is er zeker. Waarom niet als freelance interim-manager aan de slag gaan? Bij Talent in Motion kan je gebruik maken van ons uitgebreid netwerk binnen de gezondheidszorg. Zoekt een ziekenhuis een tijdelijke zorg-, facility-, HR- of andere manager met affiniteit in de zorg, dan horen wij het als eerste. En jij dus ook. Bovendien bouw je zo aan een heel gevarieerde carrière.

Het gaat trouwens veel verder dan enkel algemene ziekenhuizen. We werken ook voor woonzorgcentra, thuiszorgorganisaties, revalidatiecentra, psychiatrische ziekenhuizen enz.

Meer weten over Talent in Motion

+ Je hebt al enkele jaren managementervaring in de zorgsector. Hoe verzilver je jouw carrièrekansen optimaal?

Je bent ambitieus, houdt van uitdagingen, je gaat er vol voor als je iets onderneemt … maar houdt ook van afwisseling en af en toe een rustpauze om de batterijen weer op te laden. Wat is dan jouw ideale job? Misschien ben je al bij een carrièrecoach langs geweest voor loopbaanbegeleiding. Maar heb je ook al een carrière als interim-manager overwogen?

Ligt jouw passie in de gezondheidszorg, dan ben je bij Talent in Motion aan het juiste adres. Via ons netwerk van zorgorganisaties over heel Vlaanderen blijf je permanent op de hoogte van tijdelijke managementopdrachten. Wij zorgen voor de match, jij voor je tomeloze inzet.

Meer weten over Talent in Motion